Newsflash
Internaționale

Coronavirus: MSD, acord cu SUA pentru furnizarea Molnupiravir

de L. Budin - iun. 11 2021
Coronavirus: MSD, acord cu SUA pentru furnizarea Molnupiravir

Compania MSD anunță că a încheiat un acord cu guvernul SUA pentru furnizarea Molnupiravir – tratamentul cu administrare orală pentru pacienții cu forme ușoare și moderate de COVID-19.

Compania farmaceutică MSD, cunoscută sub numele de Merck în SUA și Canada, a anunțat încheierea unui acord de achiziții publice cu guvernul SUA pentru Molnupiravir, se arată într-un comunicat.

Molnupiravir este în prezent evaluat într-un studiu clinic de fază 3 (MOVe-OUT) pentru tratamentul COVID-19, la pacienții care nu sunt spitalizați și care au cel puțin un factor de risc asociat cu o evoluție nefavorabilă a bolii.

molnupiravir

Acces la tratament

Compania respectivă dezvoltă tratamentul Molnupiravir în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics. Guvernul american se angajează să cumpere aproximativ 1,7 milioane de regimuri terapeutice cu Molnupiravir, după obținerea autorizației de utilizare de urgență sau a aprobării de către agenţia americană pentru produse alimentare și medicamentoase Food and Drug Administration (FDA).

„În plus față de acest acord cu guvernul SUA, suntem implicați activ în numeroase inițiative pentru a face ca tratamentul Molnupiravir să fie disponibil la nivel global, în linie cu angajamentul MSD de a oferi acces la tratament la scară largă”, a spus Rob Davis, președinte MSD.

Disponibil în mai multe țări

Compania farmaceutică intenționează să depună cereri pentru utilizare sau aprobare de urgență și la agențiile de reglementare din afara SUA, în prezent fiind în discuții cu mai multe țări interesate de acorduri de achiziție în avans pentru Molnupiravir.

„MSD se angajează să ofere acces în timp util la Molnupiravir la nivel global și intenționează să pună în aplicare o abordare de stabilire eșalonată a prețurilor, bazată pe date ale Băncii Mondiale, care recunoaște  capacitatea relativă a țărilor de a-și finanța strategia de răspuns la pandemia COVID-19”, se mai spune în comunicat.

Compania a încheiat, de asemenea, acorduri de licențiere voluntare neexclusive pentru Molnupiravir cu producători de medicamente generice, pentru a accelera disponibilitatea tratamentului în 104 țări cu venituri mici și medii, ulterior obținerii aprobării sau autorizației de urgență de către agențiile de reglementare locale.

Compania farmaceutică intenționează să inițieze și un program clinic de evaluare a Molnupiravir pentru profilaxia postexpunere, în a doua jumătate a anului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe