Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Coronavirus: rata de infectare crește în Tokyo

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 7 iulie 2021, ora 15:57

Tokyo a înregistrat cele mai multe infectări cu coronavirus din ultimele două luni, în condițiile în care nu mai e mult până la startul Jocurilor Olimpice.

Guvernul prefecturii metropolitane Tokyo a raportat miercuri, 7 iulie, 920 de noi cazuri de COVID-19 în decurs de 24 de ore - cel mai mare număr zilnic înregistrat după data de 13 mai. Atunci, capitala Japoniei raporta 1.010 de noi infectări, relatează agenția dpa, preluată de Agerpres.

jo-tokyo

Creşterea ratei de infectare suscită îngrijorarea multor locuitori, care se tem că Jocurile Olimpice ar putea deveni un eveniment care facilitează răspândirea bolii. Cu toate acestea, organizatorii JO au dat asigurări că totul se va desfăşura „în siguranţă”.

Tokyo se află în prezent într-o stare de semi-urgenţă, în vigoare până pe 11 iulie – situație care ar putea fi prelungită cu încă o lună.

Presa relatează că organizatorii JO ar urma să se întâlnească joi, 8 iulie, cu reprezentanţi ai guvernului central, ai guvernului metropolitan din Tokyo şi cu cei ai Comitetelor Internaţionale Olimpic şi Paralimpic, pentru a discuta despre accesul spectatorilor la competițiile sportive. 

Etichete: jo tokyo rata crescuta infectare ingrijorare cetateni

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.