Newsflash
Internaționale

Coronavirus: regele şi regina Suediei au fost testaţi pozitiv

de L. Budin - ian. 5 2022
Coronavirus: regele şi regina Suediei au fost testaţi pozitiv

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei şi soția lui, regina Silvia, au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, a anunţat Palatul Regal.

Cuplul regal se află în autoizolare. Se lucrează la identificarea persoanelor cu care suveranii scandinavi au intrat în contact, în perioada recentă.

rege-suedia

Regele şi regina, care sunt vaccinaţi cu trei doze, prezintă simptome uşoare şi se simt bine, având în vedere circumstanţele”, precizează comunicatul Palatului Regal al Suediei, citat de Reuters și Agerpres.

Vestea a venit în contextul în care ţara scandinavă a stabilit un nou record de infectări în 24 de ore şi pe fondul creşterii numărului de infectări din cauza variantei Omicron.

Suedia a înregistrat 11.507 de cazuri de COVID-19 pe 30 decembrie, a anunţat Agenţia naţională pentru sănătate.

Bilanţul deceselor asociate COVID-19, raportat la numărul de locuitori din Suedia, a fost considerabil mai mare decât cel din celelalte ţări scandinave vecine, care au impus restricţii mai stricte la începutul pandemiei - însă este mai mic decât decesele înregistrate în multe ţări europene care au intrat în lockdown.

Regele Carl XVI Gustaf a apărut pe prima pagină a ziarelor din Suedia în 2020, după ce a declarat public că ţara lui a eşuat în gestionarea pandemiei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe