Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Coronavirus: vaccinul CureVac nu îndeplinește deocamdată criteriile pentru autorizare

Viața Medicală
L. Budin joi, 17 iunie 2021, ora 17:07

Vaccinul dezvoltat de compania germană de biotehnologie CureVac are o eficacitate de doar 47%, potrivit analizei intermediare a unui studiu clinic de amploare – deci nu întruneşte, încă, criteriile pentru a fi autorizat.

CureVac desfăşoară în această perioadă faza finală a studiilor sale clinice pe scară largă, realizate pe un grup de aproximativ 40.000 de voluntari în Europa şi America Latină.

Rezultatele intermediare arată că serul dezvoltat de compania germană, bazat pe tehnologia ARN mesager, are o eficacitate de 47%, „indiferent de gravitatea bolii”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

coronavirus-depistare

Eficacitatea finală ar putea încă să se modifice (...) Vom continua studiul până la analiza finală”, a precizat directorul executiv al companiei, Franz-Werner Haas.

CureVac s-a lansat în cursa internaţională pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19 în ianuarie 2020, în acelaşi timp cu producătorii Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Comisia Europeană a semnat cu firma germană un contract ce prevede achiziţionarea a 405 de milioane de doze din acest vaccin.

Etichete: companie germana vaccin curevac eficacitate scazuta studiu clinic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.