Newsflash
Internaționale

COVID-19: guvernul britanic supraveghează atent subvarianta Delta Plus

de L. Budin - oct. 20 2021
COVID-19: guvernul britanic supraveghează atent subvarianta Delta Plus

Pe fondul creșterii infectărilor cu SARS-CoV-2, guvernul britanic anunță că va supraveghea îndeaproape o subvariantă a virusului Delta, care ar putea fi mai contagioasă și care se răspândește în țară.

Marea Britanie se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri, arată publicația Ouest-France, deși 67,6% din populație a primit schema completă de vaccinare.

coronavirus-uk

O posibilă cauză ar fi subvarianta tulpinei Delta, numită AY.4.2 sau Delta Plus, apărută inițial în India. Reprezentanții autorităților sanitare nu pot spune cu precizie dacă subvarianta e mai contagioasă, dar o monitorizează atent și îi testează rezistența la vaccinuri.

Scott Gottlieb, fost membru al Agenției americane a medicamentului FDA, a explicat într-o postare pe Twitter că subvarianta e prezentă în Marea Britanie din iulie, dar că a câștigat tot mai mult în prevalență, informează health.com.

Numărul crescut de cazuri pozitive în Marea Britanie ar putea avea mai multe cauze, spun specialiștii: gradul scăzut de vaccinare în rândul adolescenților și tinerilor adulți, scăderea protecției la seniorii care s-au vaccinat foarte devreme, ridicarea restricțiilor sanitare la începutul verii.

Unii consideră că infectările sporite ar putea avea legătură cu faptul că majoritatea britanicilor s-au imunizat cu serul dezvoltat de AstraZeneca.

Țările europene care au folosit în special serul Pfizer, un pic mai eficace contra variantelor, par să fie la ora actuală mai bine imunizate ca noi”, a constat epidemiologul britanic Neil Ferguson, citat de Ouest-France.

Recent, Israelul a anunțat că a identificat pe teritoriul său un prim caz de infectare cu subvarianta Delta Plus, informează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Un copil de 11 ani venit din Europa era purtătorul subvariantei. El a fost identificat pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi a fost plasat în carantină, a precizat Ministerul Sănătății din Israel, subliniind că niciun alt caz nu a mai fost identificat de atunci.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe