Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

COVID-19: guvernul britanic supraveghează atent subvarianta Delta Plus

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 20 octombrie 2021, ora 15:10

Pe fondul creșterii infectărilor cu SARS-CoV-2, guvernul britanic anunță că va supraveghea îndeaproape o subvariantă a virusului Delta, care ar putea fi mai contagioasă și care se răspândește în țară.

Marea Britanie se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri, arată publicația Ouest-France, deși 67,6% din populație a primit schema completă de vaccinare.

coronavirus-uk

O posibilă cauză ar fi subvarianta tulpinei Delta, numită AY.4.2 sau Delta Plus, apărută inițial în India. Reprezentanții autorităților sanitare nu pot spune cu precizie dacă subvarianta e mai contagioasă, dar o monitorizează atent și îi testează rezistența la vaccinuri.

Scott Gottlieb, fost membru al Agenției americane a medicamentului FDA, a explicat într-o postare pe Twitter că subvarianta e prezentă în Marea Britanie din iulie, dar că a câștigat tot mai mult în prevalență, informează health.com.

Numărul crescut de cazuri pozitive în Marea Britanie ar putea avea mai multe cauze, spun specialiștii: gradul scăzut de vaccinare în rândul adolescenților și tinerilor adulți, scăderea protecției la seniorii care s-au vaccinat foarte devreme, ridicarea restricțiilor sanitare la începutul verii.

Unii consideră că infectările sporite ar putea avea legătură cu faptul că majoritatea britanicilor s-au imunizat cu serul dezvoltat de AstraZeneca.

Țările europene care au folosit în special serul Pfizer, un pic mai eficace contra variantelor, par să fie la ora actuală mai bine imunizate ca noi”, a constat epidemiologul britanic Neil Ferguson, citat de Ouest-France.

Recent, Israelul a anunțat că a identificat pe teritoriul său un prim caz de infectare cu subvarianta Delta Plus, informează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Un copil de 11 ani venit din Europa era purtătorul subvariantei. El a fost identificat pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi a fost plasat în carantină, a precizat Ministerul Sănătății din Israel, subliniind că niciun alt caz nu a mai fost identificat de atunci.

Etichete: noi infectari marea britanie subvarianta delta plus supraveghere contagiozitate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.