Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

COVID-19: Mai multe cazuri în lume decât în China, în ultimele 24 de ore

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 6 martie 2020, ora 13:38

Coronavirusul se răspândește, în prezent, mai rapid în afara Chinei, fiind înregistrate 16.803 de cazuri confirmate, din care 326 decese.

Update cazuri România - a fost confirmat al optulea caz de infectare cu COVID-19. Este vorba despre o femeie de 51 de ani din județul Olt, recent revenită din Italia, care a călătorit în același autocar cu persoana infectată cu coronavirus, de 71 de ani, din Suceava.

Astfel, la nivel internațional, în ultimele 24 de ore au fost raportate 2.029 de cazuri confirmate, din care 54 decese. 

numarul de cazuri 1

numarul de cazuri 2

Creșteri marcante ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Coreea de Sud, Italia, Franța, Germania, Spania și în Statele Unite ale Americii. De asemenea, au fost înregistrate primele cazuri confirmate în Slovenia, Ungaria, Bosnia Herțegovina și Bhutan.

Evolutia zilnica COVID

Situația în China continentală

De la începutul epidemiei, până în prezent, în China au fost înregistrate 80.555 de cazuri confirmate, din care 3.042 decese. De asemenea, 83.9% din cazurile confirmate și 96.3% din totalul deceselor s-au înregistrat în regiunea Hubei.

evolutia zilnica china

Mai mult, în ultimele 24 de ore au fost raportate 20 de cazuri confirmate în restul provinciilor din China continentală. În ultimele săptămâni, evoluția infecțiilor cu COVID-19 este pe un trend descendent.

Focar localizat în nordul Italiei

În Italia au fost raportate 838 cazuri confirmate, din care 41 decese. Focarul este localizat în nordul Italiei, în regiunile Lombardia, Veneto, Emila Romagna și Piemonte.

De asemeena, au fost înregistrate cazuri și în provinciile Liguria, Toscana, Marche, Sicilia, Campania, Friuli Venezia Giulia, Puglia , Abruzzo , Lazio, Umbria, Calabria, Trentino Alto Adige și provincia autonomă Bolzano.

Pentru a controla extinderea acestui focar, autoritățile au luat măsuri de limitare a mișcării persoanelor în unele comune, precum și măsuri de generale de anulare a activităților din zona (instituții de învățământ, evenimente sportive, magazine, baruri, unități de producție). Mai mult, potrivit sursei citate, nu sunt impuse restricții de călătorie în și dinspre restul Italiei.

evolutia in afara chinei

Amintim că în România a fost confirmat un caz nou de infecție cu coronavirus. Este vorba despre o persoană care a avut contact apropiat cu băiatul de 16 ani (declarat miercuri al șaselea român cu COVID-19). În urma rezultatului pozitiv la testul de laborator persoana a fost izolată în spital și este în stare stabilă.

Etichete: epidemie cu coronavirus covid-19 cazuri confirmate decese coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.