Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

COVID-19: masca reduce riscul de îmbolnăvire cu până la 65%

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 8 iulie 2020, ora 12:03

Dovezile oferite de oamenii de știință sunt clare: distanțarea fizică și purtarea măștilor de protecție ajută la prevenirea răspândirii COVID-19.

Totodată, măștile chirurgicale îi protejează pe cei care le poartă, spun doi experți de la University of California, Davis citați de medicalxpress.com.

O paletă largă de noi cercetări în privința măștilor care acoperă fața arată că riscul de infecție pentru cel care o poartă este scăzut cu până la 65%, a declarat Dean Blumberg, directorul secției de boli infecțioase pediatrice, la UC Davis Children's Hospital. 

masca protectie risc redus covid19

Acesta a mai subliniat în privința măștilor în contextul COVID-19 că el și colegii săi au învățat multe datorită cercetărilor și dovezilor științifice noi.

„Ceea ce știm acum este că măștile funcționează și că sunt foarte importante”, a declarat Dean Blumberg.

Într-o transmisiune live care a avut loc la începutul lunii iulie, acesta a repetat că cercetările continuă în prezent pentru a susține metodele fundamentale de a preveni răspândirea COVID-19: purtarea măștilor, menținerea distanțării fizice și interacțiunile sociale desfășurate în exterior atunci când este posibil.

Expertul a amintit că măștile de protecție creează o barieră eficientă împotriva picăturilor respiratorii.

„Toată lumea ar trebui să poarte o mască. Oamenii care spun «Nu cred că măștile funcționează» ignoră dovezile științifice. Nu este un sistem bazat pe credințe. Este ca și cum ai spune «Nu cred în gravitație». Persoanele care nu poartă mască cresc riscul de transmitere (a virusului – n. red.), nu doar oamenii cu care aceștia intră în contact. Este vorba de toți acei oameni cu care vor intra în contact direct. Ești un membru iresponsabil al comunității dacă nu porți mască”, a mai spus Dean Blumberg.

Sursa foto: rawpixel.com

Etichete: prevenire covid-19 covid 19 purtare masti masti utilizare masca masuri protectie masca de protectie masca chirurgicala masti de protectie masuri covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.