Newsflash
Internaționale

COVID-19: medicamentul Pfizer reduce cu 90% spitalizările și decesele

de L. Budin - dec. 15 2021
COVID-19: medicamentul Pfizer reduce cu 90% spitalizările și decesele

Pfizer anunță că pilula cu efect antiviral dezvoltată de companie reduce cu circa 90% cazurile severe de COVID-19, dacă e luată după apariția primelor simptome.

Compania farmaceutică a anunțat finalizarea studiilor clinice, desfășurate cu 2.200 de subiecți, informează TV5 Monde, preluând o știre AFP. Rezultatele au confirmat datele preliminare, anunțate la începutul lui noiembrie, anume că medicamentul cu administrare orală reduce cu 90% spitalizările și decesele, la persoanele aflate în grupa de risc.

În rândul celor care au urmat tratamentul nu s-a înregistrat niciun deces, a anunțat Pfizer. Participanții la studiu nu erau vaccinați anti-COVID și prezentau un risc înalt de a dezvolta o formă severă de boală.

Pfizer a mai subliniat că acest tratament antirival, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, ar putea fi eficace și contra variantei Omicron.

Variantele care suscită îngrijorare, precum Omicron, au intensificat nevoia de opțiuni de tratament accesibile pentru cei care contractează virusul”, a declarat Albert Bourla, director executiv al Pfizer.

Tratamentele antivirale acționează prin scăderea capacității virusului de a se replica, frânând astfel evoluția bolii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe