Newsflash
Internaționale

COVID: Certificat verde pentru israelienii care au trecut neoficial prin boală

de L. Budin - nov. 4 2021
COVID: Certificat verde pentru israelienii care au trecut neoficial prin boală

Israelienii care fac un test serologic specific și pot dovedi astfel că au trecut prin boală primesc Certificatul verde, chiar dacă li s-a inoculat doar o singură doză de vaccin.

Pentru prima dată, israelienii vor putea obține un certificat verde ca urmare a unui test serologic, informează The Jerusalem Post. Conform unei noi dispoziții a Ministerului Sănătății, cetățenii care au trecut prin boală care dar care nu s-au testat pozitiv în mod oficial vor putea să dovedească prezența anticorpilor în organism prin intermediul unui test serologic numit „N”. Acesta identifică anticorpii subsecvenți bolii, care sunt deosebiți de cei dezvoltați în urma vaccinării.

certificat-vaccinare-fals

Cu rezultatele testului, doritorii vaccinați cu o singură doză – sau cu două, pentru imunizare completă - vor putea obține Certificatul verde, indiferent de perioada care s-a scurs de la vaccinare.

În Israel, regulile generale stipulează că persoanele care au trecut prin boală sunt eligibile pentru un Certificat verde într-un interval de 6 luni de la vindecare - dovedită printr-un test RT-PCR. Dincolo de acest interval, trebuie să facă o doză de vaccin, iar dacă se îmbolnăvesc de COVID-19 după aceea, nu mai sunt nevoiți să facă și doza de rapel.

Combinația dintre imunizarea naturală, ca urmare a trecerii prin boală, și imunizarea prin vaccinare este considerată ca având capacitatea de a conferi protecție puternică și de durată împotriva SARS-CoV-2, subliniază The Jerusalem Post.

Conform noii prevederi legale, persoanele care știu că s-au vindecat de COVID-19 și nu vor să primească două sau trei doze de vaccin vor putea obține Certificatul verde după o singură inoculare.

Testul „N” poate fi realizat într-un laborator acreditat de Ministerul Sănătății și nu este decontat de stat.

Cifrele oficiale arată că 1,32 milioane de israelieni s-au vindecat de COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe