Newsflash
Internaționale

COVID lung: cercetătorii dezvoltă un test sanguin pentru diagnosticare

de L. Budin - iul. 21 2021
COVID lung: cercetătorii dezvoltă un test sanguin pentru diagnosticare

Cercetătorii de la Imperial College London au descoperit că pacienții cu COVID lung dezvoltă anticorpi specifici. Aceasta ar permite dezvoltarea unor teste sanguine pentru diagnosticare.

Testele dezvoltate pentru diagnosticarea COVID lung ar putea fi gata în 6 luni și ar urma să fie ușor de utilizat în cabinetul unui medic generalist, arată publicația Top Santé.

teste-sange

Cercetătorii au subliniat faptul că anticorpii specifici, descoperiți la persoanele cu COVID de lungă durată, nu au fost găsiți în sângele celor care s-au restabilit rapid după boală.   

Contrar anticorpilor normali, care ajută la combaterea infecțiilor, acești auto-anticorpi atacă, din greșeală, țesuturile sănătoase, provocând o inflamație continuă”, a explicat pentru BBC profesorul de imunologie Danny Altmann, de la London Imperial College.

Altmann s-a arătat optimist privind dezvoltarea rapidă a unor teste sanguine.

Specialistul britanic estimează că 10-20% din foștii bolnavi COVID prezintă simptome de COVID lung.

În Marea Britanie au fost deschise 89 de clinici specializate în tratamentul COVID lung, dar sute de pacienți sunt încă pe lista de așteptare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe