Newsflash
Internaționale

Crește numărul cazurilor de COVID-19

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - aug. 27 2021
Crește numărul cazurilor de COVID-19

Ultimele săptămâni au fost marcate la nivel mondial de o creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19.

1_1

Pe teritoriul britanic au fost înregistrate de 26 de ori mai multe cazuri comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Experţii în sănătate publică au avertizat că redeschiderea școlilor este probabil unul dintre motivele creșterii, iar redeschiderea universităţilor și a colegiilor va determina o creștere suplimentară. În acest context, există în Marea Britanie o presiune asupra Comitetului Naţional responsabil pentru vaccinare și imunizare pentru a aproba dezvoltarea unor rapeluri suplimentare destinate persoanelor vulnerabile și pentru a extinde vaccinarea la cei cu vârste între 12 și 15 ani. În prezent, se înregistrează aproximativ 770 de internări și 80 de decese zilnic cauzate de COVID-19, comparativ cu luna ianuarie, când se înregistrau 2.300 de internări și 1.100 de decese, zilnic.

Creșterea numărului de cazuri pune o presiune suplimentară asupra NHS (National Health Service), iar pentru a preveni îmbolnăvirile suplimentare odată cu redeschiderea cursurilor universitare, experţii propun o strategie care să ţină cont de trei elemente în cazul instituţiilor de învăţământ: un acces ușor pentru testare pentru COVID-19, posibilitatea vaccinării studenţilor, implementarea de măsuri de combatere a răspândirii virusului. Trebuie menţinute în continuare măsuri precum desfășurarea unor cursuri online și utilizarea măștilor.


Notă autor:

https://www.theguardian.com/world/2021/aug/28/covid-cases-in-england-are-26-times-higher-than-a-year-ago

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe