Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Crește numărul cazurilor de demenţă

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 14 ianuarie 2022

Specialiștii estimează că până în 2050, peste 153 de milioane de persoane ar putea suferi de demenţă la nivel mondial.

 În anul 2019, datele arătau că 57 de milioane de persoane erau diagnosticate cu demenţă.

Creșterea semnificativă a incidenţei ar fi pusă pe seama îmbătrânirii populaţiei și a stilului de viaţă nesănătos, conform unui articol publicat recent în The Lancet Public Health Journal. Factorii de risc ce ar trebui corectaţi urgent sunt reprezentaţi de fumat, obezitate, diabet zaharat, în acest fel putând fi prevenite peste 6 milioane de cazuri. Alt element important pentru prevenţie ar fi accesul la educaţie. Studiul menţionat mai sus a evaluat situaţia din 195 de ţări și a urmărit iniţierea de către oficiali a unor măsuri pentru a preveni această afecţiune.

        Demenţa este a șaptea cauză de deces la nivel mondial și una dintre cauzele majore de dizabilitate și dependenţă în rândul vârstnicilor.

   dementa

     Analizând situaţia în diferite regiuni ale lumii, studiul prezice că va avea loc o creștere a cazurilor de demenţă în Africa Subsahariană (de la 600.000 la peste 3 milioane, creșterea fiind pusă pe seama îmbătrânirii populaţiei), în Africa de Nord și în Orientul Mijlociu (de la aproximativ 3 milioane la 14 milioane); în regiunea Asia-Pacific (de la 4 la 7 milioane); în Europa de Vest (de la aproximativ 8 milioane la 14 milioane); în Marea Britanie (de la 907.000 la 1,6 milioane).

 

https://www.bbc.com/news/health-59896819

Etichete: dementa factori factor risc

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.