Newsflash
Internaționale

Cum arată dezechilibrul la nivel global în privința vaccinurilor COVID

de Florentina Ionescu - nov. 10 2021
Cum arată dezechilibrul la nivel global în privința vaccinurilor COVID

Cei de la Statista.com au realizat la finalul lunii octombrie un infografic ce arată proporția de doze de vaccin COVID-19 de la nivel global administrată per țară/continent, raportat la proporția populației lumii.

Aproape de finalul lunii octombrie, India a marcat administrarea dozei de vaccin împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 cu numărul un miliard. Asta înseamnă că, în ciuda proporției populației din India, această țară aproape că a contribuit la ponderea vaccinării la nivel global, arată analiza realizată de Statista.com

vaccin covid date statista 25 octombrie

Cifrele agregate de site-ul Our World in Data arată că 1,02 miliarde de doze de vaccin înseamnă aproape 15% din inoculările la nivel global împotriva coronavirusului care au fost efectuate în India până la data de 25 octombrie.

Sursa citată arată că, tehnic vorbind, 35% dintre locuitorii Indiei ar putea fi vaccinați cu schemă completă, dar din cauza timpului mare de așteptare cu vaccinul AstraZeneca/ Covishield, multe persoane încă așteaptă doza a doua.

China, pe de altă parte, a administrat aproape o treime – sau 2,25 miliarde de doze – din numărul global de doze de vaccin împotriva coronavirusului. SUA și Uniunea Europeană au administrat și ele mai multe doze decât „proporția estimată”.

În contrast, exemplele de populații care beneficiază prea puțin de vaccinurile împotriva COVID-19 sunt cele din țările de pe continentul african. Doar 17,4% din populația lumii trăiește aici, însă mai puțin de 3% dintre dozele de vaccin COVID-19 au fost administrate în Africa.

Analiza Statista mai relevă faptul că, dacă o țară ar administra aceeași cantitate de doze de vaccin care este proporția sa din populația lumii, tehnic vorbind, aproape 50% dintre locuitorii săi ar putea fi vaccinați cu schema completă.

Prin dublarea numărului de doze, o țară ar putea, tehnic vorbind, să vaccineze cu schema completă întreaga sa populație. Acest lucru este reflectat în ratele referitoare la vaccinarea cu schemă completă cuprinse între 55-65% din Statele Unite și din Uniunea Europeană și în rata de până la 80% în China.

Infograficul de mai jos relevă analiza Statista, cu dozele de vaccin administrate raportate la proporția din populația lumii.

Infographic: The Global Vaccine Imbalance | Statista

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe