Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cum evaluăm bolile cardiace congenitale?

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 31 ianuarie 2020

Îmbunătățirea tehnicilor de diagnostic și tratament la pacienții cu boli cardiace congenitale a crescut supraviețuirea acestora.

Cum evaluăm bolile cardiace congenitaleEste necesară urmărirea periodică atât a pacienților supuși unor corecții intervenționale, cât și a celor tratați conservator, pentru a identifica posibile complicații apărute în evoluția acestor afecțiuni. Urmărirea se realizează prin tehnici imagistice noninvazive, precum ecografia transtoracică sau transesofagiană, tomografia computerizată, rezonanța magnetică sau testele de stres miocardic indus prin exercițiu fizic sau prin substanțe chimice. Selecția adecvată a metodelor și evitarea utilizării unor tehnici care nu sunt necesare se vor putea realiza mai ușor cu ajutorul unui protocol publicat în Journal of the American College of Cardiology*. Elaborarea documentului a fost posibilă utilizând date din ghidurile de practică, studiile clinice existente și opiniile experților, pe baza cărora șapte tehnici imagistice au fost evaluate ca „rar adecvate”, „posibil adecvate” și „adecvate” în cadrul a 324 de scenarii clinice.

Etichete: evaluare boli cardiace complicatii boli cardiace ghid practic studii clinice profilaxie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.