Newsflash
Internaționale

Cum protejează social media sănătatea utilizatorilor

de Florentina Ionescu - feb. 9 2022
Cum protejează social media sănătatea utilizatorilor

Reprezentanții TikTok își doresc consolidarea politicilor pentru promovarea siguranței, securității și bunăstării pe această platformă.

TikTok a anunțat ieri câteva actualizări ale Regulilor Comunității pentru a sprijini în continuare integritatea platformei, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

social media tiktok sanatate
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Astfel, se vor lua măsuri pentru a preveni răspândirea pe platformă, de exemplu, a unor farse de sinucidere. Reprezentanții platformei vor să abordeze și tulburările de alimentație

Transparența este un element-cheie pentru TikTok, iar aceste actualizări urmăresc să clarifice sau să extindă tipurile de comportament și conținut care vor fi eliminate de pe platformă sau care vor face conținutul ineligibil pentru recomandare în feedul For You.

Construirea unei platforme sigure de divertisment

TikTok consideră că oamenii ar trebui să se poată exprima creativ și să se distreze într-un mediu sigur și primitor. Politicile TikTok sunt concepute pentru a promova o experiență care acordă prioritate siguranței, incluziunii și autenticității.

În acest context, unele dintre principalele actualizări pe care TikTok le-a anunțat ieri și pe care le va implementa în următoarele săptămâni includ:

- Consolidarea politicii privind acțiunile periculoase și provocările

TikTok continuă să adopte abordarea mai exigentă pe care a anunțat-o anterior pentru a ajuta la prevenirea răspândirii pe platformă a unui astfel de conținut - incluzând farse de sinucidere.

Acest lucru era inclus anterior în politicile de suicid și auto-vătămare, dar acum va fi evidențiat într-o categorie separată, cu mai multe detalii, astfel încât comunității să îi fie și mai ușor să se familiarizeze cu aceste reguli.

- Abordarea tulburărilor de alimentație

Deși TikTok elimină deja conținutul care promovează tulburările de alimentație, platforma de entertainment va începe să elimine și conținutul care urmărește promovarea alimentației dezordonate. TikTok face această schimbare în urma consultării cu experți în tulburări de alimentație, cercetători și medici.

„Continuăm să ne extindem sistemul care detectează și elimină anumite categorii de încălcări ale politicilor la încărcarea videoclipurilor pe platformă - inclusiv nuditatea adulților și activitățile sexuale, siguranța minorilor, activitățile ilegale și bunurile reglementate. În consecință, volumul eliminărilor automate a crescut, ceea ce îmbunătățește siguranța generală a platformei noastre și permite echipei noastre să se concentreze mai mult timp pe revizuirea conținutului contextual sau nuanțat, cum ar fi discursul instigator la ură, bullying-ul, hărțuirea și dezinformarea”, se arată în comunicatul transmis de TikTok.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe