Newsflash
Internaționale

Cursuri online pentru măsurarea tensiunii arteriale

de Dr. Alina SIMACHE - iun. 4 2021
Cursuri online pentru măsurarea tensiunii arteriale

American Medical Association (AMA) le oferă cursuri online gratuite pentru măsurarea corectă a tensiunii arteriale viitorilor medici și altor profesioniști din domeniul medical.

foto 2Aproximativ jumătate dintre adulţii din SUA prezintă hipertensiune arterială, avertizează experţii AMA. Prin urmare, măsurarea corectă a tensiunii arteriale (TA) este esenţială pentru implementarea managementului terapeutic adecvat.

Deși ghidurile internaţionale recomandă monitorizarea frecventă a tensiunii arteriale, conform cercetărilor, s-a observat că instruirea studenţilor în însușirea tehnicilor corecte de măsurare este deseori scurtă și insuficientă, subliniază AMA. Mai mult, unele școli nu oferă niciun fel de instruire cu privire la automonitorizarea TA.

Prin urmare, din dorinţa de a acoperi aceste lacune din sistemul educaţional medical, AMA a publicat recent trei module online, reunite sub denumirea „Student BP Measurement Essentials”, disponibile în limba engleză pe pagina web oficială AMA Ed Hub.

Trei module gratuite oferite studenţilor

Primul modul se adresează studenţilor aflaţi la începutul pregătirii, ajutându-i să înţeleagă importanţa măsurării corecte a TA, cum să pregătească pacientul pentru această procedură și cum să o
măsoare utilizând diferite dispozitive, fiind instruiţi și cu privire la tehnicile de bază pentru automonitorizarea tensiunii arteriale.

Cel de-al doilea modul oferă noţiuni mai avansate de automonitorizare, selectarea echipamentului adecvat și instruirea pacienţilor pentru a-i sprijini în măsurarea TA la domiciliu. Ultimul modul este destinat studenţilor din ultimii ani care doresc să recapituleze anumite noţiuni însușite anterior.

„Știm că măsurătorile incorecte sunt asociate cu erori de diagnostic și de abordare terapeutică a tensiunii arteriale, putând conduce la consecinţe severe și, totuși, studenţii din domeniul medical nu beneficiază de instruire adecvată în măsurarea TA. (...) Noua serie de module educaţionale online abordează lipsa unei programe standardizate cu privire la tehnicile pentru măsurarea TA bazate pe dovezi, oferite în cadrul școlilor sanitare la nivel naţional, inclusiv medicilor, asistenţilor și farmaciștilor”, a declarat dr. Susan R. Bailey, președinta AMA.


Notă autor:

1. https://edhub.ama-assn.org/pages/3-tools-for-students-to-accurately-measure-blood-pressure
2. AMA Announces New Effort to Standardize Training in BP Measurement-Medscape-May 27, 2021

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe