Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Danemarca, fără restricţii pentru COVID-19

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 17 septembrie 2021

Autorităţile daneze au anunţat săptămâna trecută eliminarea tuturor restricţiilor legate de COVID-19, mai mult de 80% din populaţia de peste 12 ani a ţării fiind vaccinată cu schema completă.

copenhaga 

     În urma deciziei, dovada digitală a vaccinării nu mai este necesară. Experţii au explicat că ridicarea restricţiilor nu este o decizie pripită și că în orice moment autorităţile pot institui din nou măsuri pentru limitarea răspândirii acestei boli. De asemenea, relaxarea s-a realizat treptat și a început după ce majoritatea populaţiei de peste 50 de ani a fost vaccinată cu ambele doze. Astfel, din 14 august, purtarea măștilor în spaţiul public nu a mai fost obligatorie, iar la 1 septembrie cluburile au fost redeschise. Școlile sunt deschise, iar angajaţii se pot reîntoarce la birouri.

        Ţara scandinavă a raportat în ultima săptămână o medie de 500 de noi cazuri zilnice, ministrul Sănătăţii danez explicând că boala COVID-19 nu mai este considerată critică pentru populaţie. Carantina este în continuare obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

 

https://www.theguardian.com/weather/2021/sep/10/denmark-lifts-all-covid-restrictions-as-vaccinations-top-80-per-cent

Etichete: danemarca restrictii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.