Newsflash
Internaționale

Danemarca oprește folosirea vaccinului împotriva COVID-19 de la AstraZeneca

de Florentina Ionescu - mar. 11 2021
Danemarca oprește folosirea vaccinului împotriva COVID-19 de la AstraZeneca

Autoritățile daneze din domeniul sănătății au luat o decizie extrem de importantă în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Danemarca a oprit temporar folosirea vaccinului anti-COVID produs de compania AstraZeneca după ce au apărut mai multe cazuri de formare de cheaguri de sânge în rândul persoanelor vaccinate, au declarat autoritățile daneze azi, 11 martie, potrivit Reuters

Astrazeneca

În urmă cu câteva zile, în 9 martie, autoritățile din Austria au stopat și ele utilizarea unui lot de vaccin de la AstraZeneca, întrucât se investighează decesul și îmbolnăvirea unor persoane ca urmare a folosirii acestui preparat, a declarat un oficial din domeniul sănătății, citat de Reuters.

O asistentă medicală de 49 de ani din Zwettl, un oraș din nord-vestul Vienei, a murit drept rezultat al unei tulburări severe de coagulare a sângelui, după ce i s-a administrat vaccinul împotriva COVID-19.

O altă asistentă medicală din același oraș, care are 35 de ani, a primit o doză din aceeași tranșă de vaccin, ABV 5300, ulterior a dezvoltat emobolism pulmonar și în prezent este în perioada de recuperare.

Austria este una dintre cele 17 țări europene care a primit o tranșă de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la compania AstraZeneca.

„Am informat toți colegii europeni din rețeaua europeană despre această tranșă, care a ajuns la aproape un milion de doze în total, tranșă care a fost trimisă către 17 țări europene”, a declarat Christa Wirthumer-Hoche, șefa agenției de sănătate publică din Austria AGES, într-o conferință de presă recentă, potrivit sursei citate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe