Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

De teama Omicron, poşta chineză dezinfectează corespondenţa

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 19 ianuarie 2022, ora 18:40

Poşta chineză le-a solicitat angajaţilor să dezinfecteze corespondenţa din străinătate, de teama „importului” tulpinii Omicron prin intermediul scrisorilor și a coletelor venite din Canada.

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, autorităţile chineze se tem că politica „Zero Covid” va fi subminată de o serie de focare limitate de coronavirus, informează AFP, preluată de Agerpres.

posta-chineza

Ţara a stopat în mare măsură infectarea cu coronavirus, însă se confruntă cu focare sporadice de câteva săptămâni.

La sfârşitul săptămânii trecute, capitala Beijing a raportat primul caz de coronavirus cu varianta Omicron, la o persoană care primise o scrisoare din Canada, pe care au fost găsite urme ale virusului.

Drept urmare, serviciile poştale din China au primit ordin să dezinfecteze „pe cât posibil” scrisorile şi coletele din străinătate. Angajaţii care intră în contact cu aceste obiecte sunt, de asemenea, invitaţi să primească o doză de rapel a vaccinului anti-COVID-19.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să-şi reducă comenzile din ţări şi regiuni cu risc crescut de COVID-19, a mai anunţat poşta chineză, într-un comunicat.

Corespondenţa internă va fi sortată separat, pentru a se evita orice risc de contaminare de la transporturile internaţionale.

În condiţiile în care originea coronavirusului nu a fost încă determinată, China înclină spre teoria cum că boala ar fi fost introdusă în ţară din străinatate, în special prin alimente congelate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat însă că se îndoieşte de o astfel de posibilitate, menţionând că riscul de transmitere a virusului de pe suprafeţe este redus şi că scade în timp.

Etichete: posta chineza dezinfectare corespondenta scrisori din strainatate teama omicron

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC