Newsflash
Internaționale

Deficit de medici în SUA în următorii ani

de Dr. Alina SIMACHE - iul. 3 2020
Deficit de medici în SUA  în următorii ani

SUA s-ar putea confrunta cu un deficit de medici cuprins între 54.100 și 139.000 de specialiști până în anul 2033, conform datelor unui raport recent publicat de AAMC .

deficit de medici in suaStudiul anual (ajuns la cea de-a șasea ediţie), intitulat „The Complexities of Physician Supply and Demand: Projections from 2018-2033”, a fost realizat pentru AAMC (Association of American Medical Colleges) înainte de pandemia de SARS-CoV-2. Efectuată în 2019, analiza include diferite scenarii de cerere și oferă, fiind actualizată cu cele mai recente informaţii privind tendinţele din domeniul sanitar.

„Analiza din acest an continuă să demonstreze că ţara noastră se va confrunta cu un deficit semnificativ de medici în următorii ani. (...)

Decalajul dintre creșterea cererii de servicii de sănătate și necesarul de medici pentru un răspuns adecvat a devenit din ce în ce mai evident, în special în combaterea pandemiei de COVID-19”, a declarat dr. David J. Skorton, președinte și CEO al AAMC.

Populaţie îmbătrânită, necesităţi crescute

Dezvoltarea și îmbătrânirea populaţiei continuă să fie principalul motiv care va duce la creșterea cererii de servicii medicale în următorii 13 ani. În această perioadă, se estimează o creștere a populaţiei din SUA cu 10,4%, de la aproximativ 327 de milioane, la 361 de milioane.

Deși pentru populaţia cu vârsta sub 18 ani se estimează o creștere cu 3,9%, în cazul populaţiei cu vârsta peste 65 de ani creșterea este substanţială, cu 45,1% până în anul 2033.

Prin urmare, specialităţile medicale care includ îngrijirea vârstnicilor vor fi intens căutate. În plus, doi din cinci medici activi în prezent vor avea peste 65 de ani în următorii zece ani. Astfel, ar putea fi necesară implementarea unor modificări în programul de pensionare pentru a face faţă cererii excedentare de servicii medicale.

„În timp ce sistemul nostru de îngrijiri de sănătate continuă să trateze pacienţi pe parcursul pandemiei de COVID-19, nevoia pentru forţa de muncă puternică și suficientă este mai evidentă ca niciodată. Deficitul de medici, în special cei din specialităţile terapie intensivă, medicină de urgenţă și pneumologie, reprezintă o urgenţă”, susţine dr. Skorton.

În regiunile sever afectate, spitalele au fost nevoite să găsească soluţii alternative pentru combaterea fenomenului, precum absolvirea precoce a studenţilor din școlile de Medicină, rechemarea medicilor pensionari și relocarea doctorilor din alte regiuni geografice mai puţin afectate, a adăugat dr. Skorton.


Notă autor:

Bibliografie
1. https://www.aamc.org/news-insights/press-releases/new-aamc-report-confirms-growing-physician-shortage
2. Physician Shortage Grows in Latest Projections - Medscape - Jun 26, 2020

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe