Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Deltacron, noua variantă a coronavirusului

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 17 martie 2022, ora 11:17

Noua variantă a coronavirusului, care combină variantele Delta şi Omicron şi a fost denumită Deltacron, are un nivel redus de circulaţie, potrivit OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu respinge însă posibilitatea ca această impresie iniţială să fie legată de o scădere drastică a numărului de teste pentru COVID-19 în marea parte a lumii, scrie Agerpres.

Deltacron

„Ca urmare a reducerii numărului de teste în lume, ne aflăm în dezavantaj pentru a putea urmări în mod eficient noua variantă”, a comentat la o conferinţă de presă responsabila tehnică a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.

Aceasta a subliniat că după doi ani de pandemie există o capacitate globală de diagnosticare şi secvenţiere genetică a coronavirusului considerabilă, la care deja se renunţă pe măsură ce pandemia se consideră încheiată sau mai puţin gravă.

Citește și: Noua variantă „Deltacron”, combinație între Delta și Omicron, NU există

Van Kerkhove a mai spus însă că este important să fie menţinute şi utilizate aceste capacităţi deoarece cât timp virusul rămâne în circulaţie există şi mai multe posibilităţi să sufere mutaţii. Astfel, posibilitatea unei recombinări (a variantelor) rămâne în continuare valabilă.

OMS a denumit Deltacron această combinaţie de variante și care a fost detectată într-un număr redus de cazuri în Franţa, Ţările de Jos şi Danemarca.

Autorităţile sanitare braziliene au informat marţi că au fost depistate două contagieri cu varianta combinată Deltacron, însă miercuri au revenit asupra informaţiei subliniind că este vorba de două cazuri care încă se cercetează.

Etichete: Organizatia Mondiala a Sanatatii varianta deltacron Deltacron

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC