Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Dieta proinflamatorie, risc crescut de cancer de sân

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 18 iunie 2021

Carnea roșie, cea procesată, alimentele bogate în grăsimi, dulciurile se numără printre alimentele care ar putea conferi un risc crescut de cancer de sân, în special la femeile aflate în premenopauză.

foto 3Carnea roșie și cea procesată, alimentele bogate în grăsimi, precum untul, margarina sau grăsimea utilizată pentru prăjire, dar și dulciurile sunt incluse în categoria alimentelor pro-inflamatorii, care ar putea conferi un risc crescut de cancer de sân, în special în cazul femeilor aflate în premenopauză, conform unor noi cercetări.

La polul opus, fructele, legumele, ceaiul și cafeaua ar putea conferi un rol protector împotriva cancerului, având proprietăţi anti-inflamatorii.
Inflamaţia reprezintă una dintre caracteristicile distinctive ale carcinogenezei.

Dieta contribuie la starea de inflamaţie cronică de grad scăzut, dar niciun component dietetic singular, cu excepţia alcoolului, nu a fost direct asociat cu cancerul de sân, a explicat Carlota Castro-Espin, doctorand la Institutul Oncologic Catalan din Catalonia, în cadrul evenimentului „Nutrition 2021 Live Online”, desfășurat sub egida American Society for Nutrition în intervalul 7-10 iunie.

1. Reuters Health
2. https://nutrition.org/nutrition-2021-live-online-highlights/

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.