Newsflash
Internaționale

Din ianuarie, Australia vrea să vaccineze împotriva COVID copiii sub 12 ani

de Florentina Ionescu - nov. 15 2021
Din ianuarie, Australia vrea să vaccineze împotriva COVID copiii sub 12 ani

Autoritățile din Australia vor să vaccineze copiii cu vârsta sub 12 ani împotriva COVID-19, începând din ianuarie.

Australia a devenit rapid una dintre cele mai vaccinate națiuni împotriva bolii COVID-19, iar oficialii au declarat duminică faptul că cel mai probabil vor începe să administreze dozele pentru copiii cu vârsta sub 12 ani începând cu luna ianuarie, scrie www.moneycontrol.com

vaccin-copil-china

Ministrul Sănătății din această țară, Greg Hunt, a declarat că instituțiile de reglementare din domeniul medical încă revizuiesc datele de siguranță cu privire la vaccinurile care urmează să fie administrate copiilor cu vârste între 5 și 11 ani și sunt slabe șanse să se ia vreo decizie la această grupă de vârstă în 2021.

„Data la care ne așteptăm și pe care specialiștii au stabilit-o este prima parte a lunii ianuarie, sperăm chiar la începutul lui ianuarie”, a declarat Greg Hunt.

Tot el a mai spus că autoritățile de reglementare vor lua această decizie cât mai curând posibil.

Locotenentul-general John Frewen, comandantul grupului care se ocupă de gestionarea COVID-19 în Australia, a declarat pentru presa locală că Australia și-a asigurat necesarul de doze de vaccin anti-COVID.

„Noi am cumpărat suficiente stocuri pentru dozele și boosterele pe care le vom face inclusiv la copii”, a declarat John Frewen.

Sursa citată amintește că vineri Australia a depășit pragul de 90% în ce privește prima doză de vaccin anti COVID administrată la persoanele de 16 ani și peste această vârstă, iar 83% dintre persoane au două doze. 

Țara a vaccinat, de asemenea, 57,7% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, potrivit informațiilor ministerului australian al Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe