Newsflash
Internaționale

Directorul OMS este îngrijorat cu privire la criza din sistemul sanitar al Ucrainei

de Florentina Ionescu - feb. 25 2022
Directorul OMS este îngrijorat cu privire la criza din sistemul sanitar al Ucrainei

Într-o declarație recentă a directorului general al OMS acesta își exprimă îngrijorarea cu privire la criza din sistemul de sănătate al Ucrainei intensificată în contextul actual.

Organizația Mondială a Sănătății spune că acordă fonduri de urgență pentru a se cumpăra echipamente medicale care sunt atât de necesare pentru populația din Ucraina, se arată pe site-ul oficial al OMS.  

Tedros Adhanom Ghebreyesus

România trimite ajutoare medicale Ucrainei 

Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus (foto), spune că Organizația Mondială a Sănătății este profund îngrijorată pentru starea de sănătate a persoanelor din Ucraina în actuala criză. 

„Sistemul de sănătate trebuie să continue să funcționeze pentru a furniza serviciile medicale și de îngrijire esențiale persoanelor din această țară pentru toate problemele de sănătate, începând de la COVID-19 la cancer, diabet și tuberculoză până la probleme ale sănătății mintale, în special pentru persoanele din grupurile vulnerabile, cum ar fi persoanele vârstnice și migranții”, afirmă directorul general al OMS.

Acesta a mai declarat:

„Trebuie acordată o atenție sporită de către toate părțile pentru a ne asigura că unitățile ce acordă îngrijiri de sănătate, lucrătorii din sănătate, pacienții, transportul și echipamentele nu sunt țintite. Ca parte a rolului OMS de a documenta atacurile asupra sănătății, noi vom continua să monitorizăm și să raportăm astfel de incidente”, a adăugat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Apel pentru ajutoare umanitare

În mesajul său, directorul general al OMS a făcut apel către celelalte state entru accesul sigur și susținut în ce privește furnizarea unor servicii de asistență umanitară. 

Citiți și declarațiile făcute de ministrul Alexandru Rafila: Testarea refugiaţilor din Ucraina, o prioritate 

„OMS a lucrat îndeaproape, vreme de decenii, cu autoritățile din domeniul Sănătății din Ucraina. Noi avem cunoștințe profunde referitoare la capacitățile și la nevoile sistemului de sănătate al acestei țări”, a subliniat directorul OMS.

În încheiere, acesta a subliniat că ieri, 24 februarie, a eliberat suma de 3,5 milioane de dolari americani din fondul de urgență al OMS (WHO’s Contingency Fund for Emergencies, numit și CFE), pentru achiziționarea și furnizarea de echipamente medicale urgente:

„Vom continua să acordăm ajutor persoanelor din Ucraina afectate de această criză.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe