Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Dispozitiv inteligent ce detectează insuficienţa cardiacă

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 13 mai 2022

Rezultatele unui studiu au arătat că o nouă aplicaţie a ceasurilor smart Apple a detectat cu succes disfuncţia ventriculară stângă. Aplicaţia utilizează un software care oferă rezultate similare celor obţinute prin utilizarea unui electrocardiograf cu 12 electrozi.

applewatch

Disfuncţia ventriculară stângă poate fi consecinţa unei hipertensiuni arteriale insuficient controlate sau a unor stenoze valvulare.

        Aplicaţia testată la Clinica Mayo a putut fi descărcată de utilizatorii Apple. În total, la studiul cu durată de un an au participat 2.454 de persoane din 46 de state americane și alte 11 ţări. Vârsta medie a participanţilor a fost de 53 de ani, iar 56% dintre ei au fost femei. Prin aplicaţie, au fost colectate toate electrocardiogramele. Toate traseele dintr-o lună au fost analizate prin inteligenţă artificială și a fost estimată fracţia de ejecţie, utilizând un algoritm special. În cursul anului de studiu, participanţii au transmis 125.610 trasee electrocardiografice, iar 92% dintre ei au utilizat aplicaţia de mai multe ori. Aplicaţia a identificat 13 persoane cu o fracţie de ejecţie mai mică sau egală cu 40%, din totalul de 16 persoane identificate cu acest parametru.

        Specialiștii au concluzionat că aplicaţia poate fi utilă în special pacienţilor asimptomatici cu afectare a funcţiei cardiace. În momentul în care sunt identificate astfel de probleme prin aplicaţie, se poate trece la pasul următor pentru evaluarea pacienţilor. Viitorul înseamnă, cel mai probabil, screeningul afecţiunilor cardiace realizat din confortul propriei case.

 

https://www.healthline.com/health-news/apple-watch-successfullydetected-heart-failure-with-new-app#Implications-for-patient-care

Etichete: app telefon insuficienta cardiaca Apple app

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.