Newsflash
Internaționale

Două noi tratamentente anti-COVID, aprobate de EMA

de L. Budin - dec. 20 2021
Două noi tratamentente anti-COVID, aprobate de EMA

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat două noi tratamente împotriva COVID-19: tratamentul cu anticorpi monoclonali de la GlaxoSmithKline și un medicament imunosupresor deja autorizat în UE.

Tratamentele aprobate recent sunt Xevudy (sotrovimab) de la GSK și Kineret (anakinra), produs de compania suedeză Sobi. 

perfuzie-sotrovimab

Tratamentul GSK „reduce considerabil” spitalizările la pacienţii cu risc, a spus EMA într-un comunicat citat de AFP și preluat de Agerpres. Denumit Xevudy sau sotrovimab, este destinat tratamentului COVID-19 „la adulţii şi adolescenţii care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc crescut de severitate a bolii”, a precizat EMA.

Medicamentul Kineret al companiei suedeze Sobi era deja folosit deja pentru a trata artrita şi bolile inflamatorii. Utilizarea sa a fost extinsă în tratamentul COVID-19 „la pacienţii adulţi (...) care au nevoie de oxigen suplimentar (...) şi care prezintă riscul de a dezvolta insuficienţă respiratorie severă”.

Xevudy este al treilea medicament pe bază de anticorpi monoclonali aprobat în UE pentru tratamentul COVID-19, după aprobarea în noiembrie a Regkirona şi Ronapreve, mai arată AFP. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe