Newsflash
Internaționale

Durerea cronică și antiinflamatoarele, un cerc vicios?

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mai 27 2022
Durerea cronică și antiinflamatoarele, un cerc vicios?

Utilizarea antiinflamatoarelor steroidiene sau nesteroidiene poate contribui la cronicizarea durerii lombare acute, arată un nou studiu. Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, 25% dintre adulţii americani prezintă dureri lombare cronice.

durerecronica

      Cercetătorii au ajuns la concluzia că, deși utilizarea acestor antiinflamatoare poate ameliora durerea pe termen scurt, la unele persoane, în funcţie de expresia genică, poate duce la apariţia durerilor cronice. Rezultatele studiului publicat în revista Science Translational Medicine, realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada, au sugerat că este timpul să reanalizăm utilitatea acestor medicamente.

        În cadrul studiului menţionat, cercetătorii au examinat timp de trei luni 98 de persoane cu durere lombară acută, precum și șoareci de laborator. Unul dintre autorii studiului, Jeffrey Mogil, a declarat că inflamaţia după un traumatism este de fapt o reacţie necesară și naturală. Există dovezi conform cărora blocarea inflamaţiei poate să interfereze cu vindecarea rănilor, deci poate că nu ar trebui blocată această reacţie normală a organismului.

Blocarea neutrofilelor consecutivă administrării de antiinflamatoare ar ajuta la ameliorarea durerii pe termen scurt la șoareci, însă ar prelungi durata durerii de zece ori. Similar, pacienţi cu un nivel crescut de neutrofile nu au prezentat cronicizarea durerii. De aceea, pacienţii cu dureri lombare acute ar trebui să urmeze ca prim pas de tratament intervenţii precum masaje și fizioterapie.

 


Notă autor:

https://www.healthline.com/health-news/anti-inflammatory-drugs-may-lead-to-chronic-pain#Research-findings

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe