Newsflash
Internaționale

Edoxudina, utilă în tratarea Klebsiella pneumoniae rezistentă?

de Dr. Diana Andronache - nov. 11 2022
Edoxudina, utilă în tratarea Klebsiella pneumoniae rezistentă?

Cercetători din Geneva au observat că edoxudina acţionează împotriva celor mai virulente tulpini de Klebsiella pneumoniae, în concentraţii mai mici decât cele prescrise pentru tratarea herpesului.

medications-g662afc273_1280Klebsiella pneumoniae este agentul patogen pentru multe infecţii ale tractului respirator, intestinal și urinar. Din cauza rezistenţei sale la cele mai comune antibiotice și virulenţei sale crescute, unele tulpini pot fi fatale în 40-50% dintre cazuri.

O echipă de cercetători condusă de Pierre Cosson, profesor în Departamentul de Fiziologie Celulară și Metabolism de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Geneva, a observat că un medicament dezvoltat pentru combaterea herpesului, edoxudina, acţionează împotriva celor mai virulente tulpini de Klebsiella pneumoniae, în concentraţii mai mici decât cele prescrise pentru tratarea herpesului.

Eficacitatea acestui tratament nu a fost confirmată la om, însă rezultatele sunt promiţătoare.

Citiți și: Un nou stimulator cardiac


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/11/221104113518.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe