Newsflash
Internaționale

Eficienţa ivermectinei în COVID-19, nedemonstrată de producătorii ei

de Dr. Alina SIMACHE - feb. 12 2021
Eficienţa ivermectinei în COVID-19, nedemonstrată de producătorii ei

Reprezentanţii Merck & Co Inc au declarat că datele disponibile nu sunt suficiente pentru a susţine siguranţa și eficacitatea preparatului propriu antiparazitar (ivermectina) în tratamentul COVID-19.

Foto 3Potrivit Reuters, autorităţile din orașul Trinidad, Bolivia au lansat o campanie în luna mai a anului precedent pentru a furniza doze gratuite de ivermectină cu scopul de a trata infecţia cu noul coronavirus, deși, la acea vreme, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au subliniat lipsa dovezilor eficienţei medicamentului pentru această utilizare.

„Cercetătorii companiei continuă să examineze atent rezultatele tuturor studiilor disponibile referitoare la utilizarea ivermectinei în tratamentul COVID-19 pentru a-i stabili eficienţa și profilul de siguranţă”, susţin reprezentanţii Merck.

Potrivit acestora, până în prezent nu a fost identificată o bază știinţifică pentru efectul potenţial terapeutic al ivermectinei în tratamentul COVID-19 în studiile preclinice, iar lipsa datelor cu privire la siguranţa medicamentului în tratarea infecţiei SARS-CoV-2, în majoritatea studiilor clinice, este îngrijorătoare.

Indicaţiile uzuale ale ivermectinei includ tratamentul strongiloidozei (infecţia cu parazitul Strongyloides stercoralis) și al oncocercozei (infecţia cu Oncocherca volvulus).

 


Notă autor:

Bibliografie
1.https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-merck-antiparasite/merck-warns-against-using-anti-parasite-drug-to-treat-covid-19-idUSL4N2KA4AI
2. https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-bolivia-drug-idUSKBN22V2U7
3. https://www.merck.com/news/merck-statement-on-ivermectin-use-during-the-covid-19-pandemic

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe