Newsflash
Internaționale

Eficienţa testelor rapide pentru COVID-19 ar putea scădea

de Dr. Alina SIMACHE - apr. 2 2021
Eficienţa testelor rapide pentru COVID-19 ar putea scădea

Pe măsură ce rata de vaccinare crește, strategiile de detectare a COVID-19 prin intermediul testelor rapide vor deveni din ce în ce mai puţin eficiente, avertizează Thomas Schinecker, coordonatorul departamentului de diagnostic în cadrul Roche.

Deși testele rapide sunt mai eficiente în detectarea infecţiilor cu SARS-CoV-2 comparativ cu gripa, asociind încărcături virale mai mari la nivelul tractului respirator, acest lucru se va schimba pe măsura avansării procesului de vaccinare a populaţiei, care va preveni infecţiile severe, cu încărcături virale înalte, a precizat Schinecker, citat de Reuters. Prin urmare, în viitorul apropiat, testarea se va baza cel mai probabil pe metode moleculare mai precise sau PCR.

        „Dacă urmărim gripa, testele antigenice rapide nu reprezintă metoda preferată deoarece încărcătura virală nu este atât de înaltă, existând numeroase rezultate fals negative. (…) Pe măsură ce oamenii se vor vaccina, testele antigenice rapide vor deveni mai puţin relevante din același motiv”, susţine Schinecker.


Notă autor:

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-roche-tests-idUSKBN2BF1YT

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe