Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Eficienţa testelor rapide pentru COVID-19 ar putea scădea

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 2 aprilie 2021

Pe măsură ce rata de vaccinare crește, strategiile de detectare a COVID-19 prin intermediul testelor rapide vor deveni din ce în ce mai puţin eficiente, avertizează Thomas Schinecker, coordonatorul departamentului de diagnostic în cadrul Roche.

Deși testele rapide sunt mai eficiente în detectarea infecţiilor cu SARS-CoV-2 comparativ cu gripa, asociind încărcături virale mai mari la nivelul tractului respirator, acest lucru se va schimba pe măsura avansării procesului de vaccinare a populaţiei, care va preveni infecţiile severe, cu încărcături virale înalte, a precizat Schinecker, citat de Reuters. Prin urmare, în viitorul apropiat, testarea se va baza cel mai probabil pe metode moleculare mai precise sau PCR.

        „Dacă urmărim gripa, testele antigenice rapide nu reprezintă metoda preferată deoarece încărcătura virală nu este atât de înaltă, existând numeroase rezultate fals negative. (…) Pe măsură ce oamenii se vor vaccina, testele antigenice rapide vor deveni mai puţin relevante din același motiv”, susţine Schinecker.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-roche-tests-idUSKBN2BF1YT

Etichete: antigen test rapid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.