Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Elveţia autorizează un vaccin bivalent anti-COVID

Viața Medicală
L. Budin marţi, 30 august 2022, ora 11:47

Agenţia de reglementare a medicamentelor din Elveţia, Swissmedic, a anunţat că a autorizat primul vaccin bivalent anti-COVID din această ţară, care va putea fi utilizat ca doză booster.

Vaccinul Spikevax, dezvoltat de compania americană Moderna, cu ajutorul tehnologiei ARN mesager, împotriva a două variante ale SARS-CoV-2, a fost autorizat pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani, au precizat reprezentanţii Swissmedic, citați de Reuters și Agerpres.

elvetia-vaccin

Swissmedic a emis o autorizaţie temporară de utilizare a acestui vaccin, care a fost adaptat pentru a oferi protecţie împotriva a două tulpini diferite ale virusului, relatează site-ul swissinfo.ch.

Noul vaccin, denumit „Spikevax Bivalent Original/Omicron”, a fost conceput pentru a fi administrat în două doze de câte 0,5 ml.

Fiecare doză conţine 25 de micrograme din vaccinul original Spikevax mRNA-1273 şi 25 de micrograme de ARN mesager care vizează varianta Omicron (subvarianta originală BA1 şi subvariantele BA.4/BA.5).

Reprezentanţii Swissmedic au declarat că acest vaccin a generat în cadrul testelor clinice concentraţii mai mari de anticorpi împotriva variantei Omicron decât vaccinul original Spikevax şi că noul ser bivalent a avut „efecte secundare comparabile” cu serul original.

Reprezentanţii Comitetului de Experţi în Medicină Umană au autorizat la rândul lor, printr-o decizie separată, utilizarea noului vaccin bivalent produs de Moderna, a precizat Swissmedic.

Un vaccin contra bolii Lyme ar putea fi dezvoltat până în 2025

Etichete: autorizare elevetia vaccin bivalent anticovid dezvoltat de moderna

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.