Newsflash
Internaționale

Elveția: piele produsă prin bioinginerie, pentru transplant

de L. Budin - iul. 5 2021
Elveția: piele produsă prin bioinginerie, pentru transplant

O companie elveţiană a dezvoltat primul aparat capabil să genereze piele în cantităţi mari, pornind de la o mostră a pacientului – un lucru încurajator pentru cei cu arsuri pe suprafețe extinse.

Aparatul, dezvoltat de compania Cutiss, poate multiplica de până la 100 de ori mostra de piele prelevată de la pacient – dar obiectivul e și mai ambițios. Se intenționează multiplicarea de până la 500 de ori, se arată într-un comunicat preluat de EFE și citat de Agerpres.

grefa-piele

Aceasta, se speră, îi va ajuta pe cei 11 milioane de pacienți din lume, cu arsuri grave, pe 60-70% din suprafața corporală.

Replicarea mostrei originale de tegument este realizată cu ajutorul bioingineriei, a explicat directoarea Cutiss, Daniela Marino. Rezultatul poartă numele de „denovoSkin”, are un milimetru grosime și o culoare roz, ce-și schimbă nuanța, odată aplicat pe porțiunile arse.

Produsul este supus testelor clinice – iar aparatul va ajunge pe piață în 2023.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe