Newsflash
Internaționale

EMA a autorizat vaccinarea anti-COVID a adolescenților

de Dr. Laura Davidescu - mai 28 2021
EMA a autorizat vaccinarea anti-COVID a adolescenților

Agenția Europeană a Medicamentelor a autorizat astăzi, 28 mai 2021, imunizarea anti-COVID a adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a aprobat utilizarea vaccinului anti COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, după cum anunță The Irish Times. 

Acesta este primul vaccin autorizat pentru utilizarea la adolescenți în Uniunea Europeană. Până la acest moment, în UE vaccinul fusese autorizat doar pentru persoanele de peste 16 ani, dar, de curând, autoritățile europene au anunțat că evaluează utilizarea lui și la grupuri de vârstă mai mici.

Vaccinul a fost deja aprobat în regim de urrgență în Statele Unite, pentru utilizarea la aceeași categorie de vârstă, respectiv 12-15 ani, după ce, în data de 10 mai, studiile au demonstrat că beneficiile vaccinului depășesc potențialele riscuri.

"Adolescenții aparținând grupurilor de risc, precum cei afectați de sindromul Down, cei cu probleme pulmonare grave, cum este fibroza chistică, cu insuficiență cardiacă sau cu obezitate severă trebuie să fie vaccinați cât mai rapid posibil, pentru că au un risc major de a face o formă gravă de boală, în cazul în care se infectează", a declarat Peter Liese, membru a Parlamentului European și purtător de cuvânt pe probleme de sănătate al celui mai numeros grup parlamentar.

"Întrebarea dacă și alți adolescenți ar trebui sau nu vaccinați trebuie analizată cu mare atenție, deoarece, cu toate că riscul pentru cei perfect sănătoși este mult mai mic față de persoanele în vârstă, acesta totuși există", a adăugat oficialul european. 

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că țara sa planifică extinderea imunizării la copiii între 12 și 15 ani începând cu data de 7 iunie, mai spune sursa citată. Vaccinarea copiiilor și adolescenților va fi voluntară și nu va influența participarea fizică la cursurile școlare.

 

sediu ema

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe