Newsflash
Internaționale

EMA a început evaluarea utilizării vaccinului Moderna la copiii cu vârste între 6 și 11 ani

de Dorina Novac - nov. 11 2021
EMA a început evaluarea utilizării vaccinului Moderna la copiii cu vârste între 6 și 11 ani

EMA a demarat evaluarea unei cereri pentru extinderea utilizării vaccinului împotriva COVID-19 al companiei Moderna, cu includerea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.

Vaccinul Moderna împotriva COVID-19 este autorizat în prezent pentru administrare la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste.

Moderna

„Acesta conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) care cuprinde instrucțiuni pentru producerea unei proteine, proteina „spike”, prezentă în mod normal în SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Vaccinul pregătește organismul pentru a se proteja împotriva SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al ANMDMR.

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) va evalua datele despre vaccin, inclusiv rezultatele unui studiu clinic aflat în curs de desfășurare, care a implicat copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, pentru a decide dacă să recomande extinderea utilizării acestuia.

„Calendarul oricărei evaluări depinde întotdeauna de datele transmise. Actualul calendar al evaluării prevede o opinie în aproximativ 2 luni, cu excepția cazului în care sunt necesare informații sau analize suplimentare. Acesta este un calendar prescurtat, în comparație cu tipuri similare de evaluări efectuate în afara unei pandemii”, transmite sursa citată.

EMA va comunica rezultatul acestei evaluări. Opinia CHMP va fi transmisă ulterior Comisiei Europene, care va emite o decizie finală.

Vaccinul Moderna a fost autorizat pe teritoriul UE din ianuarie 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe