Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA avertizează că pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 21 septembrie 2022, ora 11:23

EMA a declarat că pandemia de COVID-19 încă nu s-a încheiat în pofida scăderii numărului de cazuri şi de decese, cerând ţărilor să implementeze programe de vaccinare cu doze booster înainte de venirea iernii.

pandemie

„Datele adunate în ultimele săptămâni au arătat că a existat o scădere a numărului total de cazuri şi de decese asociate COVID-19 în Europa. (...) Cu toate acestea, pe măsură ce se apropie toamna, trebuie să ne pregătim pentru un nou val de infecţii, conform tendinţei manifestate de virus în ultimii doi ani”, a declarat responsabilul strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavalieri.

Citește și: Boosterul Pfizer adaptat la variantele BA.4/5, aprobat de EMA

Preşedintele american Joe Biden a declarat duminică la CBS că pandemia de COVID s-a încheiat în Statele Unite, scrie Agerpres.

„Pandemia s-a terminat. Mai avem încă o problemă cu COVID. Mai avem multă muncă în acest dosar, dar pandemia s-a încheiat”, a afirmat Biden.

Agenţia Europeană pentru Medicamente, cu sediul la Amsterdam, estimează însă că pandemia continuă în Europa.

„Credem în continuare că pandemia este în curs de desfăşurare în Europa. (...) Este important ca statele membre să se pregătească pentru administrarea vaccinurilor, în special a vaccinurilor adaptate (împotriva variantei Omicron), pentru a preveni răspândirea acestei boli în Europa”, a declarat Steffen Thirstrup, medicul-şef al agenţiei europene, în cadrul unei videoconferinţe.

Etichete: decese asociate COVID-19 pandemia de COVID-19 programe de vaccinare doze booster

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC