Newsflash
Internaționale

EMA evaluează un alt tratament care previne formele severe de COVID-19

de L. Budin - nov. 19 2021
EMA evaluează un alt tratament care previne formele severe de COVID-19

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a lansat o procedură de evaluare a tratamentului anti-COVID-19 Xevudy (sotrovimab), care poate preveni formele grave de COVID-19.

Xevudy este un tratament anti-COVID-19 bazat pe anticorpi monoclonali care poate fi utilizat pentru a preveni îmbolnăvirea gravă a adulţilor şi a adolescenţilor după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2, relatează agențlia dpa, preluată de Agerpres

perfuzie1

Gigantul farmaceutic GlaxoSmithKline şi compania Vir Biotechnology au depus o cerere pentru aprobarea medicamentului în Uniunea Europeană, precizează EMA într-un comunicat.

Experţii EMA evaluează în prezent datele provenite din studiile producătorilor şi cântăresc riscurile şi beneficiile medicamentului, o decizie fiind aşteptată în două luni.

În prezent, trei medicamente au primit undă verde pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 în UE, iar pentru alte patru au fost depuse cereri de autorizare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe