Newsflash
Internaționale

EMA recomandă vaccinul Pfizer împotriva Omicron pentru imunizarea copiilor

de Dorina Novac - nov. 14 2022
EMA recomandă vaccinul Pfizer împotriva Omicron pentru imunizarea copiilor

Pfizer şi partenerul său BioNTech au anunţat că EMA a recomandat autorizarea utilizării vaccinului lor bivalent COVID-19, pentru a fi folosit ca rapel la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Vaccinul adaptat variantelor Omicron este deja autorizat de Comisia Europeană pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani, scrie Reuters.

vaccin copii

Serul actualizat şi bivalent a fost creat de alianţa Pfizer-BioNTech pentru a combate varianta originală a virusului SARS-CoV-2 şi subvariantele de Omicron BA.4 şi BA.5, potrivit Agerpres.

În octombrie 2022, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat de asemenea folosirea ca doză booster, pentru persoanele de peste 12 ani, a unui vaccin bivalent anti-COVID creat de compania Moderna, în cadrul viitoarelor campanii de imunizare desfăşurate în Europa. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe