Newsflash
Internaționale

Emirate: cei care ironizează măsurile anti-COVID riscă pușcăria

de L. Budin - ian. 12 2022
Emirate: cei care ironizează măsurile anti-COVID riscă pușcăria

Autorităţile Emiratelor Arabe Unite (EAU) au atenţionat că persoanele care iau în râs măsurile anti-COVID riscă amenzi și pedepse cu închisoarea.

Avertismentul a venit ca urmare a apariţiei pe reţelele sociale a unor fotografii şi înregistrări video ce incită inclusiv la nerespectarea măsurilor de precauţie, se arată într-o știre AFP, preluată de Agerpres.

masca-emirate

Utilizatorii reţelelor sociale intră sub incidența noilor legi, care prevăd pedepse de cel puţin doi ani de închisoare şi plata unei amenzi de 200.000 de dirhami (circa 47.000 de euro) pentru publicarea de informaţii false cu privire la pandemie, potrivit Parchetului Federal.

EAU au introdus restricţii pentru a face faţă noului val cu varianta Omicron, care a ridicat numărul de infectări zilnice la un nivel care nu s-a mai consemnat din martie anul trecut.

Atenţionarea autorităţilor vine după ce au circulat recent, pe reţelele sociale, „fotografii şi înregistrări video (...) însoţite de comentarii şi de cântece care ironizează măsurile de precauţie şi îndeamnă la nerespectarea lor”, a subliniat într-un comunicat procurorul federal pentru situaţii de urgenţă, de criză şi catastrofe.

Locuitorii capitalei, Abu Dhabi, trebuie să prezinte un test PCR negativ la fiecare două săptămâni, iar teste sunt cerute şi pentru a putea intra în clădirile administraţiilor publice.

EAU au interzis călătoriile în străinătate cetăţenilor care nu şi-au făcut o doză de rapel cu vaccin anti-COVID.

Țara găzduieşte în prezent Expoziţia Universală din Dubai, care a atras peste 9 milioane de vizitatori după lansarea ei, în octombrie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe