Newsflash
Internaționale

Epidemie de obezitate la nivel mondial

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mar. 11 2022
Epidemie de obezitate la nivel mondial

La 4 martie a fost marcată Ziua Mondială a Obezităţii. Conform datelor recente, peste 1 miliard de persoane sunt obeze la nivel mondial, dintre care 650 de milioane sunt adulţi, 340 de milioane sunt adolescenţi, iar 39 de milioane – copii.

obezitate

Numărul de persoane obeze este în continuă creștere, iar OMS estimează că în 2025, aproape 167 de milioane de oameni vor deveni mai puţin sănătoși din cauză că sunt obezi sau supraponderali. Obezitatea poate cauza boli precum diabet zaharat de tip 2, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral, mai multe forme de cancer, dar și probleme de sănătate mintală.

Și în cazul obezităţii, prevenţia este cheia. O nutriţie corectă în timpul sarcinii, hrănirea exclusiv la sân până la vârsta de 6 luni și continuarea alăptării până la 2 ani sunt cea mai bună prevenţie pentru copii, amintește OMS. Ţările trebuie să colaboreze pentru a crea un mediu în cadrul căruia oamenii își pot procura hrană sănătoasă și accesibilă. În primul rând, trebuie restricţionate campaniile de marketing care promovează alimente bogate în grăsimi, zaharuri și sare, care sunt adresate copiilor, apoi să se implementeze taxa pe băuturi îndulcite. În plus, este nevoie de promovarea exerciţiului fizic.

Persoanele obeze au un risc de trei ori mai mare de a fi internate pentru COVID-19. Pentru a preveni obezitatea, OMS pune la dispoziţie un plan de combatere a acesteia, care va fi discutat la a 76-a Adunare Mondială, din luna mai.

 

 


Notă autor:

https://news.un.org/en/story/2022/03/1113312

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe