Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Epilepsia, atenuată de muzica lui Mozart

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 16 octombrie 2020

Ascultarea compoziţiilor lui Mozart contribuie la reducerea semnificativă a frecvenţei crizelor epileptice și a descărcărilor epileptiforme interictale, în comparaţie cu nivelul de bază, arată rezultatele unei metaanalize.

Aceasta a inclus 12 studii având ca subiect „Efectul Mozart”, în conformitate cu recomandările PRISMA (Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyses).

Beneficiile au fost observate chiar după o singură sesiune, deși s-a constatat că multiple sesiuni de audiţie zilnice se asociază cu rezultate mai bune, potrivit dr. Gianluca Sesso, medic rezident în Psihiatrie (Psihiatrie pediatrică - literă mare la prima, ca la Boli infecţioase, Medicină internă etc.) pediatrică la Universitatea din Pisa, Italia: „Evident, și alte tipuri de muzică ar putea avea rezultate similare, însă sonatele lui Mozart au structuri ritmice distincte, care par a fi adecvate pentru ameliorarea epilepsiei”, a declarat dr. Sesso, pentru Medscape Medical News. El a specificat însă că mecanismele implicate în generarea „Efectului Mozart” sunt încă neclare.

Etichete: epilepsie muzică Mozart

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.