Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EpiVacCorona, al doilea vaccin rusesc anti-COVID, a trecut de primele studii clinice

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 5 octombrie 2020, ora 16:28

Primele faze ale studiilor clinice de testare a celui de-al doilea vaccin rusesc dezvoltat împotriva noului coronavirus s-au dovedit a fi concludente, potrivit centrului de cercetare care l-a creat.

Centrul de cercetări pentru Virologie și Biotehnologie de Stat din Siberia „ Vector”, a anunțat săptămâna trecută că primele două faze ale studiilor clinice au demonstrat eficaciența și siguranța celui de-al doilea vaccin, numit EpiVacCorona, scrie nachedeu.com.

vaccin covid
Sursă imagine: nachedeu.com

 

În august, Rusia a anunțat că a dezvoltat și înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, Sputnik V. Acesta a fost creat de Institutul Gamaleya din Moscova, în colaborare cu Ministerul rus al Apărării.

Institutul Vector a precizat că concluziile finale cu privier la eficienţa vaccinului său, bazat pe peptide, un ansamblu de aminoacizi, care provoacă o reacţie imunitară, vor fi prezentate după încheierea fazei finale a studiilor clinice. 

„Centrul Vector a primit, la data de 24 iulie, permisiunea Ministerului Sănătății din Rusia pentru a efectua studii clinice ale vaccinului pe voluntari. Astfel, primul voluntar a fost vaccinat pe 27 iulie. Pe 30 septembrie, studiile clinice ale vaccinului s-au încheiat”, transmite euronews.com.

În plus, ministrul rus al Sănătăţii, Mihail Muraşko, i-a transmis preşedintelui Vladimir Putin că vaccinul dezvoltat de Institutul Vector ar putea obţine aprobarea ministerului peste trei săptămâni.

Centrul de cercetare a precizat că, după acea aprobare, studiile clinice vor începe pe un grup de 5.000 de voluntari în Siberia, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

De asemenea, potrivit sursei citate, va fi efectuat și un studiu clinic separate cu participarea a 150 de voluntari cu vârste de peste 60 de ani.

Vaccinul EpiVacCorona trebuie administrat în două doze, la un interval de 21 de zile între ele. Rusia intenţionează să producă primele 10.000 de doze de vaccin din luna noiembrie.

Etichete: Vector EpiVacCorona Sputnik V vaccin rusia

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC