Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Estimări: 9,5 miliarde de doze de vaccin COVID-19 vor fi produse în 2021

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 31 martie 2021, ora 11:53

Un infografic realizat de STATISTA arată modul în care pandemia actuală transformă producția globală de vaccinuri.

Cererea de vaccinuri împotriva COVID-19 a avut ca rezultat modificări masive în producția de vaccinuri. Companiile farmaceutice au crescut drastic producția și 413 milioane de doze din nouă vaccinuri diferite au fost produse până la începutul lunii martie, potrivit unei analize realizate de compania Airfinity, citate de statista.com

vaccin arn mesager moderna studiu clinic faza 3

Din acel total, 43% sunt vaccinuri pe bază de ARN mesager (ARNm), 35% se bazează pe întregul virus și 22% sunt create cu vector viral. Cu 119 milioane de doze, Pfizer este compania care a produs cea mai mare cantitate de vaccinuri împotriva COVID-19, urmată de Sinovac cu 91 de milioane de doze și de AstraZeneca cu 83 de milioane de doze.

Potrivit sursei citate, datele furnizate de Airfinity arată că se estimează că 95 de miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID vor fi produse în 2021. În ciuda acestui volum, totuși este prea puțin, pentru că sunt necesare peste 11,5 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru a întruni nevoia globală de vaccinuri pentru acest an.

Infographic: The Pandemic is Transforming Global Vaccine Production | Statista

Etichete: vaccin covid-19 vaccin covid vaccin coronavirus vaccin Pfizer-BioNTech Pfizer-BioNTech Vaccinul Pfizer-BioNTech vaccin AstraZeneca vaccinul astrazeneca astrazeneca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.