Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Eurobarometru: opinia publică în UE față de pandemia de COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 13 septembrie 2021, ora 15:51

Datele unui sondaj de opinie de la nivel European arată că cetățenii UE sunt mulțumiți de măsurile luate de Uniunea Europeană pentru a combate pandemia.

Gradul de satisfacție cu privire la măsurile luate de Uniunea Europeană pentru a combate pandemia de coronavirus a crescut semnificativ începând cu iarna 2020-2021, peste jumătate dintre cetățenii UE fiind în prezent mulțumiți (51 %, +8), se arată într-un comunicat de presă remis redacției. Nemulțumirea a scăzut (41 %, -8), în timp ce 8 % dintre cetățeni declară că nu știu (stabil). 

pandemie uniunea europeana eurobarometru

Și satisfacția cetățenilor cu privire la măsurile luate de guvernul lor național pentru a combate pandemia de coronavirus a crescut în mod semnificativ, devenind opinia majoritară (53 %, +10 față de iarna 2020-2021). 46 % sunt nemulțumiți (-10), în timp ce 1 % (stabil) declară că nu știu.

Aproape două treimi dintre europeni au încredere că UE va lua deciziile corecte cu privire la pandemie în viitor (65 %, +6 față de iarna 2020-2021). Aceasta este opinia majoritară în fiecare stat membru al UE, arată sursa citată.

Majoritatea europenilor consideră că „NextGenerationEU”, planul de redresare al UE, va fi un instrument eficace pentru a face față efectelor economice ale pandemiei de coronavirus (57 %, +2 față de iarna 2020-2021).

Europenii și vaccinarea anti-covid

Aproape șapte europeni din zece au declarat că fuseseră deja vaccinați în momentul efectuării sondajului în perioada iunie-iulie sau ar dori să fie vaccinați împotriva COVID-19 cât mai curând posibil (69 %), iar 9 % au declarat că ar „dori să facă acest lucru în 2021”.

Date despre realizarea sondajului

Sondajul „ Eurobarometru standard (EB 95) din primăvara anului 2021” a fost realizat prin interviuri față în față și online în perioada 14 iunie - 12 iulie 2021 în cele 27 de state membre ale UE. Anumite întrebări au fost adresate, de asemenea, în alte douăsprezece țări sau teritorii [1]. În cele 27 de state membre ale UE au avut loc 26.544 de interviuri.

 

[1] https://ec.europa.eu/commission/presscorner/home/en#_ftn1

Sursa foto: www.rawpixel.com/image/2822143/free-illustration-psd-corona-safety-covid-mask

Etichete: eurobarometru gestionarea pandemiei impact pandemie pandemie de COVID-19 uniunea europeana

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.