Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Eurostat: 8 din 10 sinucideri sunt în rândul bărbaților

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 11 septembrie 2020, ora 10:44

Ziua Mondială a Prevenirii Suicidului este marcată în fiecare an la data de 10 septembrie, iar cu această ocazie, Eurostat a dat ieri publicității câteva statistici importante referitoare la acest fenomen.

World Suicide Prevention Day este o inițiativă organizată de Asociația Internațională de Prevenire a Suicidului, iar Organizația Mondială a Sănătății* este unul dintre sponsorii acestei zile. Ca obiectiv, ziua de 10 septembrie are scopul de a crește gradul de conștientizare asupra modurilor în care poate fi prevenită sinuciderea.

Standardised death rates due to suicides

Raportul dat publicității ieri de Eurostat arată că aproape 8 din 10 sinucideri sunt înregistrate în rândul bărbaților. Aproximativ 48.700 de persoane din Uniunea Europeană au decedat ca rezultat al autovătămării în anul 2016, ceea ce corespunde cu 1% dintre toate decesele raportate în acel an. Aproape 77% dintre aceste sinucideri au fost raportate la bărbați. În medie, mai arată datele Eurostat, au fost aproape 11 decese la 100.000 de locuitori care au rezultat de pe urma suicidului, în UE, la nivelul anului 2016.

Rata cea mai ridicată a suicidului este în Lituania. În 2017, dintre țările membre UE, Lituania a înregistrat cea mai mare rată de sinucidere, adică 26 de decese la 100.000 de locuitori. Locul următor este ocupat de Slovenia (20 de decese prin sinucidere la 100.000 de locuitori), urmată de Letonia, Estonia și Ungaria.

La polul opus, Cipru a înregistrat cea mai scăzută rată a deceselor prin sinucidere (4 decese la 100.000 de locuitori). După Cipru se situează Grecia și Malta, Italia și Slovacia. Conform hărții publicate de Eurostat, țara noastră are județe în care numărul deceselor datorate sinuciderii ajunge undeva la 5-10 la 100.000 de locuitori și 10-15 la 100.000 de locuitori.

Sursa foto: https://ec.europa.eu/eurostat/
* https://www.who.int/mental_health/prevention/suicide/wspd/en/

Etichete: sinucidere tentativa suicid ziua mondiala de prevenire a sinuciderii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.