Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EUROSTAT: date recente despre excesul mortalității în UE

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 20 aprilie 2021, ora 11:57

Potrivit Eurostat, excesul numărului de decese a început să scadă în 2021, la nivelul țărilor europene.

După ce a atins două praguri semnificativ de ridicate în primăvara și în toamna anului 2020, mortalitatea în exces a început să scadă în primele două luni ale anului 2021 în Uniunea Europeană: cu 16% în ianuarie și cu 5% în februarie, în comparație cu mediile din aceleași perioade dintre anii 2016-2019, se arată pe site-ul ec.europa.eu/ eurostat

excesul mortalitatii martie 2020

Această informație provine din datele obținute cu privire la excesul mortalității, care au fost publicate în 16 aprilie 2021 de Eurostat, pe baza colecțiilor de date referitoare la decesele săptămânale.

2020, un an cu multe decese

În timpul primelor luni ale pandemiei de COVID-19, mortalitatea în exces în UE a atins primul vârf în aprilie 2020, cu o creștere de 25% în comparație cu media aceleiași luni în decursul anilor 2016-2019. Între lunile mai și iulie, a fost înregistrat un nivel mai scăzut al excesului numărului de decese, deși un alt vârf al mortalității a început în lunile august-septembrie, odată cu al doilea val al pandemiei de COVID-19.

Mortalitatea în exces în țările UE a fost de 18% în octombrie și de 41% în noiembrie, urmată de 30% în decembrie.

Important:

Mortalitatea excesivă se referă la numărul de decese indiferent de cauză măsurate în timpul unei crize, mai mare de ceea ce ar putea fi observat în condiții „normale”, scrie Eurostat. Indicatorii excesului mortalității atrag atenția asupra magnitudinii crizei din sistemul de sănătate, oferind o comparație comprehensivă a deceselor suplimentare în rândul țărilor europene. 

Situația României este prezentată mai jos: 

mortalitate excesiva România Eurostat

Etichete: mortalitate covid rata de mortalitate mortalitate eurostat numar de decese numar decese Uniunea Europeană uniunea europeana

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.