Newsflash
Internaționale

EUROSTAT: Principalele cauze de deces în UE, în anul 2017

de Florentina Ionescu - iul. 21 2020
EUROSTAT: Principalele cauze de deces în UE, în anul 2017

Statisticile date astăzi publicității de Eurostat arată care sunt cauzele de deces în Uniunea Europeană, la nivelul anului 2017. Țara noastră are un număr mare de decese la suta de mii de locuitori.

În 2017, potrivit sursei citate, bolile sistemului circulator au fost principala cauză de deces în toate țările membre ale UE, cu excepția câtorva țări. În Danemarca, Irlanda, Franța și în Țările de Jos cauza principală a fost cancerul.

cauze de deces in uniunea europeana 2017

Dintre țările Uniunii Europene, cele mai mari rate de deces datorate bolilor sistemului circulator au fost înregistrate în Bulgaria, România și Lituania.

Numărul absolut de decese în aceste țări a trebuit să fie ajustat în funcție de dimensiunea și structura populației. Cu 1.631 de decese la suta de mii de locuitori, Bulgaria a avut în 2017 cea mai mare rată de deces. După Bulgaria se afla România, cu 1.488 de decese la 100.000 de locuitori.

eurostat cauze deces2 in UE 2017

Bolile sistemului circulator și cancerele (toate acestea laolaltă) reprezintă mai bine de jumătate dintre cauzele de deces, variind de la 52% în Franța, până la 82% în Bulgaria. După bolile sistemului circulator și cancer, a treia cauză de deces principală în majoritatea țărilor membre ale Uniunii Europene au fost bolile sistemului respirator.

eurostat cauze deces UE 2017


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com și ec.europa.eu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe