Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Expert german: unii pacienți COVID își pierd definitiv gustul și mirosul

Viața Medicală
L. Budin marţi, 19 octombrie 2021, ora 17:40

Lipsa mirosului şi a gustului în urma infecţiei cu SARS-CoV-2 poate dura luni întregi sau chiar mai mult, pentru 5% - 20% din persoanele infectate, arată un expert german.

Potrivit lui Thomas Hummel, directorul Centrului Interdisciplinar pentru Miros şi Gust din cadrul Spitalului Universitar din Dresda, Germania, pentru 80% - 95% din pacienţi, simţul mirosului şi al gustului revine la normal sau aproape de normal după una sau două luni de la momentul infectării, relatează agenția dpa, preluată de Agerpres.

lipsa-miros

Dar, pentru restul de 5% - 20%, problema poate continua luni sau ani, a mai spus Hummel -  iar în cazul anumitor persoane, simțurile nu mai revin niciodată la normal.

La mai bine de un an de la declararea pandemiei, o pierdere subită a mirosului şi gustului este considerată în prezent unul dintre cele mai cunoscute simptome ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, fiind un semnal timpuriu de alarmă.

Per ansamblu, circa 50% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus dezvoltă tulburări ale mirosului sau gustului, a explicat Hummel.

Etichete: infectie coronavirus pierdere gust si miros proces indelungat expert german

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.