Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Experții britanicii recomandă extinderea vaccinării cu doza 3 la persoanele de peste 40 de ani

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 16 noiembrie 2021, ora 11:23

Specialiștii britanici au recomandat extinderea programului de vaccinare anti-COVID cu doza de supra-rapel (booster) la persoanele cu vârste de 40-49 de ani şi administrarea celei de-a doua doze de Pfizer la grupa de vârstă cuprinsă între 16 şi 17 ani.

Comitetul Comun pentru Vaccinare şi Imunizare (JCVI) a informat luni că doza extra trebuie administrată la şase luni după cea de-a doua vaccinare, scrie Agerpres.

specialisti britanici

În cazul persoanelor cu vârsta între 16 şi 17 ani, experţii consideră că trebuie să primească a doua doză de la Pfizer-BioNTech, care trebuie administrată după cel puţin 12 săptămâni de la prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit comitetului, extinderea acestei campanii grupului de vârstă 16-17 ani va ajuta la extinderea protecţiei până în 2022.

„De azi, JCVI recomandă ca programul să-i includă pe toţi adulţii de peste 40 ani, cu o doză extra din vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech sau de la Moderna”, a declarat Wei Shen Lim, preşedintele JCVI.

Acesta a subliniat că doza extra va ajuta la evitarea a 93% din cazurile simptomatice, precum şi la prevenirea spitalizărilor.

În cazul Israelului, a asigurat vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic, Jonathan Van Tam, vaccinarea cu doza de supra-rapel a redus mortalitatea cu 14,7% după administrarea vaccinului de la Pfizer.

Etichete: Pfizer-BioNTech vaccin anti-COVID doza extra

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.