Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Falsificatori internaționali de certificate COVID, arestați

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 26 ianuarie 2022, ora 14:11

Poliţia spaniolă a anunţat că a arestat şapte membri ai unei grupări infracţionale internaţionale, care vindeau certificate COVID şi teste negative falsificate.

Ramura spaniolă a bandei, care făcea reclamă pentru serviciile sale pe grupuri de mesagerie instant, a inclus în mod fraudulos cel puţin 1.600 de oameni în registrul naţional al persoanelor vaccinate, cu ajutorul unor angajaţi din sănătate, potrivit anchetei citată de Reuters și Agerpres.

certificat-vaccinare-fals

Poliţia a arestat şase persoane la Madrid şi una la Barcelona, însă nu a oferit alte informaţii cu privire la acestea. Ele sunt acuzate de falsificare de documente şi de prejudicii aduse sănătăţii publice.

Investigaţia continuă, privind unui posibil furt al parolei registrului”, a adăugat poliţia naţională a Spaniei într-un comunicat.

Banda îi împărţea pe clienţii săi în două grupuri, în funcţie de venituri, şi îi taxa cu 200 sau 1.000 de euro pentru un certificat COVID fals, care era trimis în decurs de două zile după plată. Un test negativ costa 50 de euro.

La ora actuală, poliţia investighează cele 1.600 de persoane incluse în mod fraudulos în registru.

Liderii grupării operau din Franţa, unde certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru a putea intra în spaţii publice precum restaurante sau săli de cinema.

Poliţia spaniolă a transmis toate informaţiile autorităţilor franceze.

Etichete: banda internationala falsificatori certificate covid arestari spania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.