Newsflash
Internaționale

Farmacist din SUA, arestat după ce a distrus sute de doze de vaccin anti-COVID

de Florentina Ionescu - ian. 4 2021
Farmacist din SUA, arestat după ce a distrus sute de doze de vaccin anti-COVID

Un farmacist din SUA a fost arestat, după ce a fost acuzat că a distrus peste 500 de doze de vaccin de la compania Moderna.

Farmacistul din Milwaukee a fost arestat la finalul lui 2020 și a fost acuzat că „a manipulat și a dus la distrugerea” a peste 550 de doze de vaccin împotriva coronavirusului, produse de compania Moderna, după cum a confirmat departamentul de poliție din acea zonă.

vaccin covid farmacist distrus doze

Potrivit oficialilor de la Grafton Police Department, farmacistul – acum concediat din sistemul din care făcea parte, adică din  Advocate Aurora Health hospital – a fost arestat, fiind acuzat că a pus în pericol siguranța, că a alterat dozele de vaccin.

Oficialii au mai spus în aceeași declarație scrisă că farmacistul responsabil a recunoscut că „a îndepărtat vaccinul știind că, dacă dozele nu sunt depozitate corespunzător, vaccinul ar putea fi ineficient”, scrie www.npr.org. Dozele de vaccin Moderna trebuie depozitate la temperaturi între 2 și 7 grade Celsius. Ele pot rămâne eficiente până la 12 ore dacă sunt lăsate la temperatura camerei, însă după 12 ore, serul este inutil.

Însă sursele amintesc că fostul farmacist a îndepărat intenționat dozele de vaccin de la frigider, în două ocazii diferite: în 24 decembrie, când le-a scos de la frigider peste noapte și le-a pus din nou în frigider, iar apoi din nou, în 25 decembrie, până sâmbătă dimineață. Un tehnician din farmacie a descoperit dozele în afara frigiderului în dimineața zilei de Crăciun și a informat imediat superiorii. Drept rezultat, profesioniștii din domeniul sănătății au fost nevoiți să arunce aproape 570 de doze de vaccin.


Notă autor:

Credit foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe